در این نوشتار قصد داریم در خصوص کارنامه دوره کارآموزی وکالت (دفترچه آبی رنگ) نکاتی را خدمت شما عزیزان ارائه کنیم. قریب به اتفاق تکالیف مربوط به دوران کار آموزی در این کارنامه درج خواهد شد و در پایان دوره این کارنامه سند انجام تکالیف کارآموز خواهد بود و به تائید کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری مربوطه خواهد رسید.

صفحه اول این دفترچه شامل تصویر و مشخصات کار آموز بوده و همچنین شهر محل کارآموزی و محل اشتغال به وکالت در آن مشخص شده است.

شماره پروانه کارآموزی، تاریخ صدور پروانه کارآموزی  و نام وکیل سرپرست از دیگر مندرجات این صفحه است که قبلا توسط واحد صدور پروانه تکمیل شده است.

قسمت بعد مربوط می شود به اعتبار پروانه وکالت که حسب زمان های مشخص و پرداخت هزینه تمدید پروانه، ممهور به مهر کانون وکلا می گردد.

اما قسمت اصلی این دفترچه همانطور که در تصویر مشاهده می کنید مربوط می شود به مهم ترین تکلیف کارآموز وکالت در دوران کارآموزی یعنی حضور در جلسه دادگاه و تهیه گزارش از پرونده های حقوقی و کیفری.


کارآموز باید در هر نیمه ماه در یک جلسه دارسی حاضر شود و از آن گزارش تهیه کند و سپس با تکمیل کردن فرم مربوطه در کارنامه وکالت، آن را به مهر و امضای رئیس دادگاه برساند.
توجه بفرمایید که صفحات مربوط به حضور در جلسه دادگاه به صورت دو برگی بوده و برگه دوم (برگه سبز رنگ) به عنوان رسید کارآموز می باشد که باید پس از تکمیل، از دفترچه جدا شده و در محلی بایگانی شود تا اگر زمانی کارنامه کارآموزی مفقود شد و یا به هر دلیلی در دسترس نبود، کارآموز بتواند با ارائه رسید سبز رنگ به کمیسیون کار آموزی، انجام تکالیف خود را در مواعد مقرر به اثبات برساند.

صفحه اول                                                        صفحه رسید

 

قسمت بعدی دفترچه اختصاص دارد به حضور کارآموز وکالت در جلسات سخنرانی و یا کارگاه های آموزشی که کانون متبوع به صورت ماهیانه برگزار می کند و از قبل تاریخ جلسات مربوطه را به اطلاع کارآموزان می رساند. گفتنی است این قسمت نیز مانند قسمت مربوط به حضور در جلسات شامل دو برگه است که برگه اول به عنوان صفحه اصلی و برگه دوم (سبز رنگ) به عنوان رسید کارآموز تلقی می شود.

در روز مقرر شده برای جلسه سخنرانی هر دو برگه توسط کارآموز تکمیل می شود و قبل از ورود به جلسه تقدیم واحد مربوطه می گردد و پس از ختم سخنرانی دفترچه های کارآموزان به مهر و امضای واحد آموزش رسیده و تحویل شخص کارآموز می شود. مهر و امضای کمیسیون کارآموزی به منزله حضور کارآموز در جلسه سخنرانی می باشد.

یک صفحه از دفترچه اختصاص دارد به انجام کار در کانون، که ممکن است کمیسیون کارآموزی در طول دوره از کارآموزان انجام برخی امور از قبیل معازدت یا کار در کمیسیون و… را مطالبه کند و در صورت انجام تکلیف توسط کار آموز این قسمت توسط کانون تکمیل خواهد شد.

 

آخریت قسمت از کارنامه دوره کارآموزی وکالت به گزارش وکیل سرپرست از نحوه عملکرد کارآموز اختصاص دارد.

در صفحه نخست مربوط به این قسمت گزارش شروع کارآموزی توسط وکیل سرپرست تحریر و به مهر و امضای ایشان می رسد و گزارشهای بعدی در بازه زمانی سه ماهه می باست توسط وکیل سرپرست در کارنامه درج شود.

کارآموز باید گزارش عملکرد خود را که حاوی حضور در جلسات دادگاه، سخنرانی و کارگاه آموزشی و دفتر است، در پایان هر سه ماه، به وکیل سرپرست ارائه دهد. وکیل سرپرست نیز باید پس از ملاحظه گزارش مذکور ، حداکثر ظرف یک هفته، نظر کتبی خود را به کمیسیون اعلام کند.
امیدواریم توانسته باشیم ابهامات کارآموزان عزیز را در خصوص کارنامه دوره کارآموزی تا حدودی مرتفع نماییم.