به گام ششم و آخرین مرحله از مراحل دوران کارآموزی خوش آمدید. یکی از مهم ترین و حساس ترین پیش نیاز های پروانه وکالت پایه یک، پشت سر گذاردن توام با موفقیت آزمون اختبار می باشد که به نوعی بیانگر عبور موفقیت آمیز از دوران کارآموزی است.

به عبارت دیگر کارآموز وکالت هرآنچه که از دوران کارآموزی خود، چه به صورت علمی و چه به صورت عملی اندوخته است را باید درآزمون شفاهی و کتبی اختبار، به بوته آزمایش بگذارد.

در فصل هفتم از شرح وظایف کارآموزان وکالت آمده است:

کارآموز مکلف است حداکثر ظرف بیست روز پس از پایان دوره یا در مواعدی که کمیسیون مقرر می دارد، ختم دوره خود را اعلام ، و مدارک انجام تکالیف را به شرح زیر تسلیم کند:

الف ) کارنامه کارآموزی

ب ) گزارش ها

ج ) گواهی انجام تکلیف مقرر در بند (۶-۱۱)

د ) گواهی حضور در اداره معاضدت قضایی و آموزش رایانه

کمیسیون آموزش بعد از بررسی مدارک و تکالیف کارآموزان متقاضی شرکت در اختبار، اسامی افرادمجاز را حداقل یک هفته قبل از اختبار در تابلو اعلانات و سایت کانون، اعلام می کند.

کمیسیون درباره کارآموزانی که در موعد مقرر، اعلام ختم دوره نکرده، یا مدارک خود را کلا یا جزئا تسلیم ننموده اند، یا مدارک ایشان قابل قبول تشخیص داده نشود، تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد کرد.

کمیسیون در بررسی تکالیف کارآموزان مجاز به شرکت در اختبار، درجات زیر را اعمال می کند.

الف ) متوسط         ب ) خوب        ج ) بسیار خوب

برای درجات خوب و بسیار خوب به ترتیب نمرات (۳) و(۵) منظور می شود. این نمره با اعمال ضریب اختبار شفاهی به مجموع نمرات نهایی کارآموز (موضوع تبصره ماده ۱۸ ) اضافه شده و سپس معدل کل تعیین می شود.

مواد اختبار عبارتند از : ۱-حقوق مدنی ۲ –حقوق جزا  ۳-حقوق تجارت ۴-آیین دادرسی مدنی و قوانین و مقررات وکالت ۵-آیین دادرسی کیفری

۶-حقوق ثبت و امور حسبی.

حداقل نمره قبولی در اختبار معدل ده از بیست است. چنانچه معدل کل بین ده تا دوازده باشد، یک نمره کمتر از هفت و در صورتی که بالاتر از دوازده باشد، دو نمره کمتر از هفت قابل پذیرش است.در معدل گیری هر درس ضریب نمره اختبار کتبی (۳) و شفاهی (۲) خواهد بود.

نتیجه اختبار از سوی کمیسیون به رییس کانون گزارش شده و پس از اعلام نظر هیات مدیره، اسامی قبول شده ها، همزمان از طریق سایت کانون و تابلو اعلانات، اعلامو ریز نمرات در محل کانون به کارآموز تحویل می شود.

کارآموز معترض می تواند از تاریخ اعلام، حداکثر ظرف ده روز اعتراض خود را فقط نسبت به اختبار کتبی با ذکر دلیل به کمیسیون اعلام کند. اعتراض ظرف ده روز، تحت نظر کمیسیون و توسط همه اساتید اختبار درس مورد اعتراض، رسیدگی می شود و نظر ایشان قطعی است. تغییر نمره، منوط به ارائه دلایل موجهه و تایید اکثریت اساتید همان درس و کمیسیون مربوط خواهد بود. کانون می تواند حسب مقتضیات خود صرفاً به ده نفر اول اختبار هر دوره، اجازه تغییر محل اشتغال را بدهد.

کارآموز در صورت شرکت در اختبار تا اعلام قبولی و انجام مراسم سوگند، مکلف است امور وکالتی را کماکان تحت نظارت وکیل سرپرست انجام دهد.

پایگاه آموزشی وکیل سرپرست در نظر دارد به منظور هموار ساختن مسیر کارآموزان وکالت، به برسی سوالات اختبار سنوات گذشته کانون های وکلای دادگستری بپردازد.

   پایگاه آموزشی وکیل سرپست